Σύνδεσμος Κατοίκων Παλαιού Φαλήρου «Ο ΦΑΛΗΡΟΣ»!

Η ιδέα που έγινε πράξη!

Ξεκίνησε σαν σπόρος από μία μικρή αλλά θαυματουργή παρέα του Παλαιού Φαλήρου με πρωτεργάτες τους Νίκο Γιαννιό, Παντελή Τσόφλια, Ζαφείρη Καραχάλιο, Αδαμάντιο Βασσιλάκη, Βασίλη Χατζηκωνσταντίνου οι οποίοι θέλησαν να αναβιώσουν ένα παλιό σωματείο – Πρότυπο στο Παλαιό Φάληρο «Την Φαληρική Ενωση»!

Το μεράκι και η αγάπη τους για το Φάληρο ήταν ο συνδετικός κρίκος της παρέας! και ξαφνικά μια μέρα θέλησαν να δώσουν την σκυτάλη στους νεότερους και να μεταλαμπαδεύσουν την ιδέα αυτή για την δημιουργία ενός ενωτικού συνδέσμου όλων των Φαληριωτών στην τοπική κοινωνία. Το έκαναν πράξη στην ιδρυτική συνέλευση των 36 μελών! και βέβαια την πρώτη θέση στους συν υπογράφοντες την είχε ο άξιος Δήμαρχός μας Διονύσιος Χατζηδάκης ο οποίος εξ αρχής αγκάλιασε την ιδέα αυτή με ιδιαίτερη ζέση!

Μεταξύ των ιδρυτικών μελών υπήρξε και ο τέως Δήμαρχος Π. Φαλήρου Στυλιανός Βλαχόπουλος πάντα χρήσιμος με την εμπειρία του. Και είναι γεγονός, «Ο ΦΑΛΗΡΟΣ» συστάθηκε επισήμως και φιλοδοξεί να εντάξει στους κόλπους του όλες τις Φαληριώτισσες και Φαληριώτες πέρα και πάνω από πολιτικές πεποιθήσεις με μοναδικό γνώμονα ένα καλύτερο αύριο για το Φάληρο που όλοι αγαπάμε και με μόνο αντίπαλο τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας!

Ως σύνδεσμος σπεύδει να ενώσει όλους τους Παλαιοφαληριώτες με σύνθημα το «Όλοι μαζί μπορούμε» ενεργοποιώντας τις δημιουργικές μας δυνάμεις και πυροδοτώντας τις ιδέες μας! Με ποιοτικές εκπολιτιστικές εκδηλώσεις και ειδικές ημερίδες για ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος θα φροντίσουμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον σας αμείωτο!

Σπεύδουμε να διατηρήσουμε τον πήχη ψηλά ώστε να ανταποκρίνεται στο βεληνεκές των δικών σας προσδοκιών και να αποτελεί αντάξια συνέχεια του Σωματείου της ΦΑΛΗΡΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.

ΦΑΛΗΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Στις αρχές του χειμώνα του 1933, ένα βράδυ σε κάποιο στέκι του Παλαιού Φαλήρου, συζητούσαν μερικοί παλιότεροι του Φαλήρου και κάποιοι νεοφερμένοι, «διαλογιζόμενοι», όπως γράφεται σε κείμενο της εποχής για το «τι πρέπει να γίνει για να ξαναπάρει το Φάληρό μας την παλιά του αίγλη», οι κ.κ. Κήττας, Νικολαϊδης, Σερράος, Πράτσικας, Χαραλάμπους και Μινέττας.
Σε δεύτερη συνάντηση τους ήρθαν οι κ.κ. Κιουρτσιδάκης, Καλλιανέσης, Κρίκος, Καλαμάρο και Τσουκαλάς.
Σε Τρίτη συνάντηση ήλθαν και οι κ.κ. Αρβανιτόπουλος, Αντωνόπουλος, Κατσαράς, Σκάσσης, Σακελλαρίου και Φιξ, ενώ σε επόμενη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Αθανασιάδης, Βαρβαρέσσος, Βούλγαρης, Γερουλάνος, Γρώμαν, Ζέης, Ιωαννίδης, Καλφόπουλος, Κατσαμπής, Καστοριάδης, Μπάτσας, Μακκάς, Σωσσίδης, Τουφεξής, Χριστοφίδης «και άλλοι και άλλοι».
Μέσα σε μία ατμόσφαιρα γενικού ενθουσιασμού, ξεπετάχθηκε ο πόθος όλων των Φαληριωτών για την αναγέννηση του Φαλήρου, «σαν διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη, που άδικα χρόνια τώρα καταδίκασαν το Φάληρό μας», όπως στα παλιά κείμενα εξιστορείται.
Αποτέλεσμα της όλης αυτής διεργασίας ήταν η γέννηση ενός πραγματικά σπουδαίου συλλόγου, που από την ίδρυσή του μέχρι και την κατάληψη της Ελλάδας από τη ναζιστική Γερμανία επηρέασε και επέδρασσε όσο τίποτε άλλο στις τύχες και στα δρώμενα του Φαλήρου.
Έτσι γεννήθηκε η «Φαληρική Ένωσις», που η σφραγίδα της συμβολικά απεικονίζει συνάντηση του Θεού της θάλασσας Ποσειδώνα και της θεάς της σοφίας Αθηνάς, ενώ τους πλαισιώνουν «κύματα φαληριόωντα».

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ !

ΓΙΑΤΙ ...΄΄ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΄΄!ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ, Προέδρος

ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ, Αντιπρόεδρος

ΞΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Γενικός Γραμματέας

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΠΕΝΤΙΑ, Οργανωτική Γραμματέας

ΖΑΓΚΑ ΜΑΡΙΑ, Ταμίας

Κύλιση στην Αρχή
faliros.gr designed by efuture.gr
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account